Piña Colada drink

O tradičnom karibskom drinku Piña colada počul asi každý. Prvýkrát ho vraj pili piráti, aby si zlepšili náladu, ale dnes je obľúbený najmä vďaka svojej sviežosti a príjemnej tropickej chuti. Najlepšie chutí na lehátku pri mori keď je vonku 30 a viac stupňov, ale vďaka tomuto článku si ho budete môcť vychutnať aj z pohodlia vašej obývačky.

Piña Colada drink
Piña Colada drink

Piña Colada originál

Originálnu Piña coladu nájdete v oblasti Karibského mora, odkiaľ pochádza. Tam vám ju pripravia z čerstvého kokosu a ananásu. Najlepšie je si Piña coladu objednať na dovolenke v tropickej oblasti, kde vám ju pripravia z čerstvého a zrelého ovocia – tak bude chutiť najlepšie. Existuje aj nealkoholická verzia Piña colady, o tej sa dozviete neskôr.

Piña Colada história

Najstarší známy príbeh o vzniku tohto drinku hovorí, že v 19. storočí chcel pirát Roberto Cofresí z Puerto Rica zdvihnúť morálku svojej posádky, tak im namiešal drink, ktorý obsahoval kokos, ananás a biely rum. S jeho smrťou v roku 1825 sa ale zabudlo na jeho recept.

Ramón „Monchito“ Marrero si privlastnil vytvorenie Piña colady v roku 1954, keď bol barmanom v hoteli Caribe Hilton. Po troch mesiacoch experimentovania sa nakoniec zastavil pri recepte, ktorý podľa neho zachytával pravú esenciu Puerto Rica. Podával tento drink nasledujúcich 35 rokov a až potom sa dočkal odmeny, keď Puerto Rico v roku 1978 vyhlásilo Piña coladu za národný drink.

Ingrediencie

Ak si chcete pripraviť originálnu Piña coladu, budete musieť hľadať čerstvý kokos a ananás. Je dobré v obchode hľadať zrelé ovocie, ktoré chutí najlepšie a ešte k tomu vášmu telu dodá veľkú dávku vitamínov a minerálov. Ak budete mať chuť experimentovať, do Piña colady sa dajú pridávať rôzne druhy ovocia, napríklad mango alebo jahody.

Najlepšie je ak si ingrediencie, hlavne ananásový džús a kokosové mlieko vychladíte. Celý drink je potom viac osviežujúci. Je potrebné si pripraviť aj ľad. Drink sa dá miešať v mixéri (pri originálnej z kusov ovocia bude mixér lepší), ale je dobré mať aj shaker, aspoň to bude pôsobiť profesionálne.

Pravú chuť hľadajte v zahraničí. Originálnu Piña coladu nájdete v oblasti Karibského mora, odkiaľ pochádza. Tam vám ju pripravia z čerstvého kokosu a ananásu. Najlepšie je si Piña coladu objednať na dovolenke v tropickej oblasti, kde vám ju pripravia z čerstvého a zrelého ovocia – tak bude chutiť najlepšie. Existuje aj nealkoholická verzia Piña colady, o tej sa dozviete neskôr.

V Piña colade sa vždy používa biely rum. Keďže je to jediná alkoholická prísada, vyberajte čo najlepší rum. Čím lepší biely rum použijete, tým lepšia vaša Piña colada bude.

  • 9cl (90ml) ananásového džúsu
  • 6cl (60ml) bieleho rumu
  • 3cl (30ml) kokosového mlieka
  • 2 kocky ľadu
  • plátok ovocia na ozdobenie

⭐ TIP BARMANA ⭐

Opýtali sme sa, aký alkohol zvoliť:

Na {{shop_name}} od {{product_price}}

Nakupujte lacnejšie! Sledujeme ponuky obchodov a vyberáme najlepšie akcie a zľavy na alkohol

Piña Colada recept

Najlepšie je ak si ingrediencie, hlavne ananásový džús a kokosové mlieko vychladíte. Celý drink je potom viac osviežujúci. Je potrebné si pripraviť aj ľad. Drink sa dá miešať v mixéri (pri originálnej z kusov ovocia bude mixér lepší), ale je dobré mať aj shaker, aspoň to bude pôsobiť profesionálne.

Aký alkohol?

V Piña colade sa vždy používa biely rum. Keďže je to jediná alkoholická prísada, vyberajte čo najlepší rum. Čím lepší biely rum použijete, tým lepšia vaša Piña colada bude.

Piña Colada postup

  • 1. krok: 9cl ananásového džúsu, 3cl kokosového mlieka a 6cl bieleho rumu vlejte do shakera. V prípade, že robíte originálnu Piña coladu, ovocie pomixujte a potom vlejte do shakera.
  • 2. krok: Pridajte ešte pár kociek ľadu a poriadne premiešajte.
  • 3. krok: Premiešaný drink nalejte do pohárov a v prípade že máte k dispozícii čerstvý ananás, môžete pohár ozdobiť 1 plátkom.

Piña Colada nealko

Tiež známa ako Virgin Colada alebo Piñita Colada. Rozdiel oproti Piña Colade je iba ten, že nepridáte biely rum. Vznikne tak iba mix ananásového džúsu a kokosového mlieka.

Pridať recenziu